Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi mindenre jó a só, mire használhatjuk fel?
  2024-02-08 22:26:49, csütörtök
 
  A só egy közkedvelt ízesítő a magyar emberek körében. Mértékkel fogyasztva nagy szüksége van rá a szervezetünknek, azonban ha túl sokat fogyasztunk belőle, számtalan kockázattal kell szembenéznünk. Az sem jó, ha teljesen kiiktatjuk az étrendünkből, hiszen a sónak fontos szerep jut a testünk működésében. A sót azonban nem csak sütés és főzés során használhatjuk fel. Mutatunk most néhány felhasználási módot.

A sót öblögetésre is használhatjuk, ha fáj a torkunk vagy a fogunk, ugyanis gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Hogyan használjuk? Engedjünk 1,5-2 dl meleg vizet egy pohárba, majd adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót.

A benőtt köröm nagyon fájdalmas lehet. Ilyenkor a köröm befelé görbül és utat nyit magának a lágy szövetekbe. Ez nemcsak fájdalommal, hanem duzzanattal és gyulladással is együtt jár. Mi a megoldás? Engedjünk egy lavórba meleg vizet, adjunk hozzá egy-két evőkanálnyi sót és ebben a vízben áztassuk a lábainkat. Áztatást követően kenjük be fertőtlenítőszerrel a beteg körmünket és kössük be. Naponta 2-3 alkalommal is megismételhető a kezelés.

A só bizonyítottan segíti a könnyebb légzést megfázás, influenza vagy allergia esetén. A sóoldatos orrspray nagyon sokat segíthet orrfolyás és orrdugulás esetén.

Az ásványi anyagokban gazdag holt-tengeri só nagyon hatékony lehet ekcéma és pszoriázis esetén. A sós vízben való áztatás segít hidratálni a bőrt és enyhíti a bőrpírt. Pikkelysömör és ekcéma esetén pedig nagyon hatékony még a gyulladás csökkentésében. Engedjünk a fürdőkádba meleg vizet, adjunk hozzá 3-4 evőkanál holt-tengeri sót, és pihenjünk a kádban legalább 15 percig.

A szódabikarbóna is egyfajta só, amely nagyon hatékony a gyomorégés tüneteinek a csökkentésében. Étkezés után fogyasztható egy pohárnyi vízben elkeverve kb. ½ teáskanálnyi szódabikarbóna.

Télen gyakori, hogy torokfájással küzdünk. Ilyenkor csak keverjünk el egy pohárnyi meleg vízben egy kevés sót, és gargarizáljunk ezzel az eleggyel. A só hatására nemcsak a torok duzzanata, hanem a gyulladás is csökken.

Ha fáj a lábunk, akkor áztassuk meleg vízben, amelyhez előzőleg Epsom-sót is adtunk, amely nagyon hatékonyan csillapítja az izomfájdalmat, hiszen a magnéziumnak is gazdag forrása.

A kellemetlen leheletnek sok oka lehet, többek között ezt a problémát kiválthatja, ha lepedék van a nyelven, illetve a szájszárazság is megváltoztatja a leheletet. Én gyakran készítek olyan szájvizet, amely nemcsak a leheletet frissíti, de a fogínyt s a fogakat is védi. Nyilvánvalóan ezzel a szájvízzel csak öblögetni kell, nem szabad lenyelni. Egy steril üvegbe 2 dl desztillált vizet töltök. Ehhez adok 2 teáskanálnyi tengeri sót, majd az üvegbe csepegtetek 10 csepp szegfűszeg- és 10 csepp borsmenta-illóolajat.

A székrekedés nagyon komoly probléma. Ha már több napja kínoz bennünket, és szinte rögtön szeretnénk megoldást, akkor a sós víz segíthet. Oldjunk fel fél teáskanálnyi sót egy pohár meleg vízben és igyuk meg. Adhatunk citromlevet is hozzá, hogy jobb íze legyen. Azonban ez a módszer nem használható túl gyakran és csak végszükség esetén forduljunk ehhez a természetes gyógymódhoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szervezetünknek, csökkentésében, szódabikarbóna, megismételhető, megváltoztatja, gargarizáljunk, szembenéznünk, izomfájdalmat, felhasználási, nyilvánvalóan, használhatjuk, szájszárazság, bizonyítottan, torokfájással, gyulladással, magnéziumnak, fogyasztható, teáskanálnyi, étrendünkből, pikkelysömör, természetes, evőkanálnyi, desztillált, működésében, csillapítja, kiválthatja, kellemetlen, öblögetésre, székrekedés, használható, duzzanattal, kockázattal, rendelkezik, citromlevet, csepegtetek, fogyasztunk, közkedvelt ízesítő, magyar emberek, sónak fontos, testünk működésében, torkunk vagy, benőtt köröm, köröm befelé, lágy szövetekbe, lavórba meleg, vízben áztassuk, beteg körmünket, könnyebb légzést, sóoldatos orrspray, ásványi anyagokban, gyulladás csökkentésében, fürdőkádba meleg,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Két ember becsülete  A fák lelke  Alakot vált...  Szent György nap  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Jó éjszakát  Próbálkozni kell ahhoz,  próbáljuk ki az őszinteséget  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Tavasz  A fák lelke  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Paul David Tripp Április 25  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  A Gömb  Beney Zsuzsa - Tavasz  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden szülő a lényével nevel.  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Különös!  Facebookon kaptam  Ma  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  A keserű igazság  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Bizonyos kulturális szint nélk...  Sokkal bölcsebb a természet,  Életművészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Naplemente  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Az udvariasság alapja: önismer...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az elfogadásnak...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  A keserű igazság  Aki szeret, annak senki sem id...  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idézetek a barátságról 
Bejegyzés Címkék
közkedvelt ízesítő, magyar emberek, sónak fontos, testünk működésében, torkunk vagy, benőtt köröm, köröm befelé, lágy szövetekbe, lavórba meleg, vízben áztassuk, beteg körmünket, könnyebb légzést, sóoldatos orrspray, ásványi anyagokban, gyulladás csökkentésében, fürdőkádba meleg, kádban legalább, gyomorégés tüneteinek, pohárnyi vízben, pohárnyi meleg, torok duzzanata, kellemetlen leheletnek, problémát kiválthatja, leheletet frissíti, szájvízzel csak, steril üvegbe, üvegbe csepegtetek, székrekedés nagyon, pohár meleg, természetes gyógymódhoz, szervezetünknek, csökkentésében, szódabikarbóna, megismételhető, megváltoztatja, gargarizáljunk, szembenéznünk, izomfájdalmat, felhasználási, nyilvánvalóan, használhatjuk, szájszárazság, bizonyítottan, torokfájással, gyulladással, magnéziumnak, fogyasztható, teáskanálnyi, étrendünkből, pikkelysömör, természetes, evőkanálnyi, desztillált, működésében, csillapítja, kiválthatja, kellemetlen, öblögetésre, székrekedés, használható, duzzanattal, kockázattal, rendelkezik, citromlevet, csepegtetek, fogyasztunk, fájdalommal, gyógymódhoz, szájvízzel, használjuk, szövetekbe, illóolajat, leheletnek, közkedvelt, tüneteinek, szegfűszeg, gyomorégés, fogyasztva, pszoriázis, anyagokban, kiiktatjuk, hidratálni, fürdőkádba, végszükség, hatékonyan, orrdugulás, alkalommal, forduljunk, szeretnénk, gyulladás, lábainkat, körmünket, keverjünk, öblögetni, elkeverve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.